Κυριακή 20 Μαΐου

Το ταξίδι αρχίζει εδώ!

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Infocenter Διακοπτού.

Επίσκεψη στην έκθεση «Εν Διακοπτώ… χειροτεχνήματα».

20:30 | Σταθμός Διακοπτού

Συναυλία “La chanteuse”. Η Έλενα Παπαδημητρίου στο τραγούδι και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο μας ταξιδεύουν σε κλασικά ακούσματα της γαλλικής μουσικής, από την Edith Piaf και την ατμόσφαιρα της κλασικής περιόδου του γαλλικού Chanson μέχρι τη σύγχρονη χαρισματική Zaz!


Με εκδρομή στη Ζαχλωρού και συναυλία στο Διακοπτό συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του «Εν συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού»- Τέλος Μαΐου η λήξη των εκδηλώσεων .

Την Κυριακή 20 Μαΐου η Ζαχλωρού και το Διακοπτό φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις «Εν συρμώ» που συνεχίζονται μέσα στον μήνα Μάιο και γιορτάζουν τον οδοντωτό Διακοπτού-Καλαβρύτων αλλά και τον μεγάλο αφαιρετικό ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο, που έζησε και μεγάλωσε στο Διακοπτό.

Την Κυριακή το πρωί, στο σταθμό του οδοντωτού «Μέγα Σπήλαιο» στη Ζαχλωρού και στην πανέμορφη γέφυρα από την οποία εμπνεύστηκε ο Σπυρόπουλος το ομώνυμο έργο του, παιδιά αλλά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοχή μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του δημιουργού. Οι μικροί φίλοι που παρευρέθηκαν και μαζί με του μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, συμμετείχαν στη ενημέρωση για το φαράγγι, τον Βουραϊκό και τη φύση και πήραν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας. Στη συνέχεια, τα παιδιά  «πειραματίστηκαν» με τα έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου ζωγραφίζοντας υπό την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Μαργαρίτας Γούτου.

Το βράδυ της Κυριακής και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο σταθμός του οδοντωτού στο Διακοπτό, γέμισε με μελωδίες από γαλλικά τραγούδια από το μουσικό σχήμα «La chanteuse». Η Έλενα Παπαδημητρίου ερμήνευσε εξαιρετικά μελωδικούς ήχους από την Edith Piaf και τη Zaz έως και έργα του Μίκη Θεοδωράκη στη γαλλική γλώσσα, υπό τη συνοδεία πιάνου από τον Γιώργο Αναστασόπουλο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» συνεχίζεται με ένα δημοσιογραφικό οδοιπορικό την Παρασκευή 25 Μαΐου, όπου ομάδα δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης, ανθρώπων του πολιτισμού και του τουρισμού θα ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό σε ένα βιωματικό ταξίδι που θα καταλήξει στα ιστορικά Καλάβρυτα με υποδοχή από το Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 27 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού με προβολή της ταινίας «Ο Στρατηγός» του Μπάστερ Κίτον (1926), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής «Οι Ελληνικές εικόνες του Γιάννη Σπυρόπουλου: διάλογος με τον τόπο του», συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες, έως τις 31 Μαΐου.