Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν.

Τα έργα που εκτίθενται στα Καλάβρυτα φιλοτέχνησαν 13 φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Άγγελου Αντωνόπουλου και Μανώλη Μεραμπελιώτη και είναι μερικά από τα έργα της αντίστοιχης έκθεσης που λειτουργεί στο Info Center του Διακοπτού, τα οποία μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στα Καλάβρυτα, μοιράζοντας έτσι την έκθεση στα δύο άκρα του Οδοντωτού και δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά έργα στην αφετηρία και στο τέρμα της διαδρομής.

Την έκθεση προλόγισαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς έκανε τα αποκαλυπτήρια της φωτογραφίας του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη πατρός Κωνστάντιου Χρόνη, που τα δύσκολα χρόνια της κατοχής με τις ενέργειές του προστάτεψε τον Οδοντωτό από ανατίναξη και φρόντισε να φτάνουν με ασφάλεια τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στις χήρες και τα ορφανά των Καλαβρύτων. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από όμορφες μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαβρύτων, στη σκιά του μεγάλου πλατάνου του Σταθμού.


Ανακοίνωση εκδήλωσης

Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν.

Τα Καλάβρυτα, ο πανέμορφος προορισμός μιας μοναδικής διαδρομής, εγκαινιάζουν την έκθεση των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον Σιδηροδρομικό σταθμό του οδοντωτού, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλα δρώμενα.