Δευτέρα 8 Μαΐου – Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μια μεγάλη ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους θα γνωρίσουν τον Οδοντωτό και τον Βουραϊκό, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

asfa

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ένα από τα παλαιότερα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας (έτος ιδρύσεως 1836), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα-πρόταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας-ΔΗΚΕΠΑ συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Εν συρμώ 2017- The art train«.
Τις τελευταίες δεκαετίες η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών συμμετέχει σε δράσεις εξωστρέφειας που έχουν ως στόχο, πέρα από τη διεύρυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την επαφή και την ενσωμάτωση των φοιτητών της στο κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό του τόπου μας.
Για τον λόγο αυτό, μια ομάδα φοιτητών καλείται να εμπνευστεί από τη μοναδικότητα της διαδρομής του Οδοντωτού και του τοπίου της ευρύτερης περιοχής και να δημιουργήσει εικαστικά έργα τα οποία θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να διδαχθούν και να συνομιλήσουν με το έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.
Αυτή η δράση πιστεύουμε ότι θα φέρει κοντά τη νέα γενιά καλλιτεχνών με την πολιτιστική κληρονομιά μας και θα συμβάλει στο να γίνουν οι νέοι συνεχιστές και ανανεωτές της σπουδαίας παράδοσης του τόπου μας.

Άγγελος Αντωνόπουλος
Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.